Özel Üniversite Açmak

Eğitimci bir aileden geliyor ya da eğitim alanında çalışmaktan zevk mi alıyorsunuz? Öğrenciler ve okul ortamı sizin de vazgeçilmezleriniz arasında mı? Eğer yüklü bir miktar paranız varsa ve çalışma alanınızın eğitim rotasından çıkmasını istemiyorsanız özel üniversite açmak tam size göre bir iş olabilir. Çoğu kişi elindeki yüksek miktardaki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini düşünür ancak herkes doğru alanı seçemez. Ancak eğitimden başka bir tercihiniz olmadığı biliyor ve gelecek nesilleri kendiniz şekillendirmek istiyorsanız harika bir sistem kurarak özel üniversiteden gençlere hitap edebilir ve ticari açıdan da kazanç sağlayabilirsiniz.

Bilmeniz gereken bir husus var ki eğitim işi diğer işlere göre verilen emeğin değerinden daha az kazandıran bir iştir. Çünkü bir öğretmenin ya da bir profesörün verdiği emeğin ve bilginin karşılığı para ile ölçülemez değerdedir. Hele ki nesillere yön vermeyi düşünüyorsanız kazançtan önceki idealiniz kaliteli bir eğitim sunmak olmalı.

özel üniversite

Özel Üniversite Açmak Neden Büyük Sermayeli Bir İş Fikridir?

Ufak küçük bir atölye düşünün. Sadece birkaç makinesi ve birkaç çalışanı var. Çalışma zamanları ve üretim miktarı değişmeyen ve büyümekten ziyade karın doyursak yeter diyen bir çalışma ortamı var. Bir de gözünüzün önüne büyük bir fabrika getirin. Gece vardiyası var, gündüz vardiyası var. Çalışan sayısı iki üç hatta on yirmi de değil yüzleri buluyor. Yöneticileri sürekli büyümek ve yeni bayilikler açmak istiyor. Her geçen gün daha büyük siparişler alınıyor. Sizce hangisi daha büyük sermayelerin döndüğü bir üretim yeridir? Büyük fabrika dediğinizi duyar gibiyim.

Özel üniversitelerde büyük bir fabrika gibidir. Gündüz olsun gece olsun eğitim verirler. Her zaman en iyisini sunmak ve her zaman daha fazla kişiye ulaşmaya çalışırlar. E böyle büyük bir yerin kurulması içinde öyle ufak paralara değil büyük sermayelere ihtiyaç var. Çünkü özel üniversiteler için büyük bir alana her açıdan donanımlı dersliklere, yemek yeme, dinlenme alanlarına, dersleri anlatacak alanında başarılı hocalara ihtiyaç var. Bütün bunlar ise büyük bir sermayeye bakıyor.

Özel Üniversite Açmak İçin Gerekenler

Özel üniversiteler için gerekenler bir eğitim kurumunun ihtiyaçları ile doğru orantılıdır. Yani nasıl ki devlet üniversitesinde belirli ihtiyaçlar varsa özel üniversitede aynı şeylere ihtiyaç duyulacaktır. Bu ihtiyaçların başında eğitim ve öğretimin gerçekleşeceği bir mekâna olan ihtiyaçtır. Özel üniversitelerin en az iki fakülte bulundurması şarttır. Özellikle de fen edebiyat programlarından biri mutlaka açılmalıdır. Üniversitenin açtığı programları da duyurması şarttır. İkinci olarak açılacak fakültelerden birinin de teknoloji ağırlıklı bir alan olması gerekir.

Özel üniversite açarken her fakülteden sorumlu olacak olan kişileri, derslere girecek hocaları, fakültenin temizliğinden sorumlu görevlileri, fakülte içerisinde yapılacak idari işlerden sorumlu kişileri ve güvenliği sağlayacak ya da kantin gibi ortamları yönetecek kişileri bulmak gerekir. Fakülte sayısı arttıkça bu kişilerin de sayısı artacaktır.

Özel üniversite açarken dikkat edilmesi gerekenler arasında devletin eğitim programları ve sağlanması gereken şartların yerine getirilmesi olacaktır. Yani özel bir üniversite açıyorsanız devlet kanunlarına uygun olan her çalışmasını belgeleyebilecek işleyebilecek bir sistem üzerine kurulmuş bir üniversite oluşturmanız gerekir.özel

Özel Üniversite Açmak Karlı Bir Yatırım Mı?

Özel üniversite açmak gerçekten büyük bir yatırımın yapılması ile işlerlik kazanır. Ancak verilen emeğin karşılığını alacak olan özel üniversiteler öğrencilerinden verilen emekler doğrultusunda belirli ücretler almaktadır. Alınan ücretlerde ise her üniversitenin belirli bir karı vardır. Ancak bu kar çoğu zaman sistemin büyütülmesi açısından kullanılır. Eğer hizmetlerin kalitesine uygun olarak öğrencilerden istenilen ücretlerde belli olursa özel üniversite açmak en az yapılan yatırım kadar kar getirecek bir çalışma olacaktır.

Özel Üniversite Açmanın Maliyeti Nedir?

Özel üniversite açmak öyle sanıldığı gibi birkaç milyarla olabilecek işlerden değildir. Ancak üniversitenin açılacağı şehir, üniversitede sunulacak olan imkânlar, öğrencilerin sayısı, gelir düzeyleri gibi pek çok etmen maliyeti etkileyecektir. Maliyet konusunda genel bir çizelge yapmak adına kişiler kendi şehirlerinde bulunan özel üniversite yönetimleri ile iletişime geçerek bilgi sahibi olabilirler.

 

 

Yorum yapın