Kişisel Veri İşleme Politika Şartları Ve Gizlilik

parlakfikirler.org sitesi olarak kişisel gizlilik haklarınıza önem veriyor ve websitemizde geçirdiğiniz süre boyunca bunu iyileştirmek için uğraş veriyoruz. Kişisel bilgilerinizin güvenliği ile ilgili açıklamalar aşağıda açıklanmış ve bilginize sunulmuştur.

KAYIT DOSYALARI

Birçok standard web sunucusunda olduğu gibi parlakfikirler.org’da istatistiksel amaçlı log dosyaları kaydı tutmaktadır. Bu dosyalar; ip adresiniz, internet servis sağlayıcınız, tarayıcınızın özellikleri, işletim sisteminiz ve siteye giriş-çıkış sayfalarınız gibi standard bilgileri ihtiva etmektedir. Log dosyaları kesinlikle istatistiksel amaçlar haricinde kullanılmamakta ve mahremiyetinizi ihlal etmemektedir.

5651 sayılı kanundan doğan yükümlülüğümüz sebebiyle ip adresinizi kanunda belirlenen sürelerle kayıt altında tutmuş olduğumuzu bildirir ve bu kayıtlar zamanı gelince otomatik silindiğini beyan ederiz. Bu durum kanundan doğduğu için hukuka uygunluluk sınırları içerisindedir ve gerekli takdirlerde yetkili makamlar ile paylaşılabilir.

Ayrıca Google Analytcs gibi anonim site istatistik araçları ile sizlerin hangi sayfalarda ne kadar kaldığı, hangi sayfaları okuduğu, hangi saatlerde giriş yaptığı, cinsiyet, yaş, eğilim, konumunuz, tarayıcınızın tipi ve dili, cihazınızın modeli gibi bilgilerinizi tamamen anonim olarak kayıt altında tutuyoruz. Bu sitede gezdiğiniz müddetçe bu anonim kayıt tutulmasına rıza göstermiş sayılırsınız.

YORUMLAR

Sitenin yorum kısmından rızanız dahilinde yazmış olduğunuz kişisel verilerinizi kayıt altında tutmamız ve bunları herkes tarafından görebileceği şekilde yayınlamamız tamamen sizin açık onayınız ve rızanız ile gerçekleşmekte olup hukuka uygundur. Bu tür kişisel verilerin yayında kalması ilgili makalenin yayında kalmaya devam ettiği müddetçe süregelecektir. Ancak elbette ne zaman isterseniz yorumlar vasıtasıyla yazmış olduğunuz kişisel verileri silmemizi iletişim bölümünden talep edebilirsiniz.

KİŞİSEL VERİ BİLGİLENDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ

6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu”‘nun 11. maddesi kapsamında Mehmet Görünmez’e ait mehmetgorunmez1@gmail.com adresine başvurarak kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, kvkk’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, düzeltme, silinme ve yok etme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

VERİ SORUMLUSU: Me(h)met Görü(n)mez

Reklamlar
Sitemizde dışarıdan şirketlerin reklamlarını yayınlamaktayız (Google, v.s.). Bu reklamlar çerez (cookıes) içerebilir ve bu sirketler tarafından çerez bilgileri toplanabilir ve bizim bu bilgiye ulaşmamız mümkün değildir. Biz Google Adsense, vb. şirketler ile çalışmaktayız lütfen onların ilgili sayfalarından gizlilik sözleşmelerini okuyunuz(
google gizlilik politikası)

ÇEREZLER (literatürde Cookies diye de geçebilir)

“Cookie – Çerez” kelimesi web sayfası sunucusunun sizin bilgisayarınızın hard diskine yerleştirdiği ufak bir text dosyasını ifade etmek için kullanılmaktadır. Sitemizin bazı bölümlerinde kullanıcı kolaylığı sağlamak üzere çerez kullanılıyor olabilir. Ayrıca sitede mevcut bulunan reklamlar aracılığıyla, reklam verilerinin toplanması için cookie ve web beacon kullanılıyor olabilir. Bu tamamen sizin izninizle gerçekleşiyor olup, isteğiniz dahilinde internet tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek bunu engellemeniz mümkündür. Bu çerezler anonim şekilde çeşitli yazılımlar vasıtasıyla veri elde etemimizi sağlamaktadır. Bu veriler anonim nitelikte kişisel veri olup kimliğiniz teşhis edilememektedir. Bu siteyi ziyaret edip kullanmak suretiyle bu şartı kabul etmiş ve onaylamış sayılırsınız.

DIŞ BAĞLANTILAR

Parlakfikirler.org sitesi, içeriğindeki bazı sayfalarından farklı internet adreslerine bağlantı verebilir. Parlakfikirler.org link verdiği, banner tanıtımını yaptığı sitelerin içeriklerinden veya gizlilik prensiplerinden sorumlu değildir. Burada bahsedilen bağlantı verme işlemi, hukuki olarak “atıfta bulunma” olarak değerlendirilmektedir.

SİTEDEKİ İÇERİKLER

Sitedeki içeriklerde bulunması muhtemel kişisel veriler; “Basın Kanunu” ve “ifade özgürlüğü” kapsamında hukuka uygun şekilde işlenmiştir. Yine de aksini iddia ediyorsanız “sehven ve hata ile” yayımladığımız basın hakkı kapsamında olmayan kişisel verilerinizi sildirmek için irtibata geçmeniz yeterlidir.

Mahremiyet ve veri sorumlusu ile iletişim kurmak için

parlakfikirler.com adlı sitemizde uygulanan gizlilik politikası ile ilgili; her türlü soru, görüş ve düşüncelerinizi bize mehmetgorunmez1@gmail.com adresinden iletebilirsiniz.