SAHAF DÜKKANI AÇMAK

Sahaf dükkanı açmak fikri kitap okuma alışkanlığına sahip şahıslar için çok verimli bir iş olabilir. Sadece iş de değil aynı zamanda hobi olabilecek bu fikir kitap okuma alışkanlığına sahip, kitap okumaktan haz alan kişiler için de birebirdir. Sahaf demek eski daha doğrusu önceden okunmuş kitapların satıldığı mekan demektir. Sahafçılık işi yıllar önce eskici olarak değil de; kimsenin bulamadığı kitapları bulmak için gidilen yerdi. Lakin şimdilerde ucuz kitap mekanı olarak algılanmaktadır. Ancak halen orjinalliğini korumuş, arşivini sıkı sıkı düzenlemiş hakiki sahaflarda yok değildir. Bu tip sahaflar şu anda en ala kitapevlerinden bile daha çok rağbet görmektedirler.

Bu arada kitapla ilgili şu fikirler de ilginizi çekebilir:

  1. Kitap Kafe Açmak İsteyenlere Süper Tavsiyeler
  2. Kütüphane Açmak İsteyenlere
  3. Yayınevi açmak istiyorum

old book photo

Sahafçı dükkanı açmak iş fikrini daha çok kitaplardan anlayan ve okuma alışkanlığı olan kişilere önermekteyiz; bunun sebebi binlerce kitabı “devey ondalık sisteme” uygun şekilde kategorize etmek işinin sanıldığı kadar kolay olmamasından ileri gelmektedir. Bu kategorizasyon süreci berbaberinde epey okumayı ve yazmayı gerektirmektedir. Okuma yazma işinden haz alan kişi için bu hiç dert değil hatta hobi olacaktır; çünkü arşivcilik de zevkli bir uğraştır sevenleri için.
Bu sitede biz her hobiye, her insan karakterine uygun kazançlı iş fikirlerini tek tek ele almaktayız eğer bu fikir yukarıda saydığım nitelikleri itibariyle size hitap etmiyorsa sizden ricam lütfen kendinize eziyet etmeyi bırakıp bir diğer iş fikrimize yönelin.
Sahafçı dükkanı açmak iş fikrinin nasıl yapılacağını ve değerlendirmesini maddeler halinde sıralayalım bakalım;

ALT BAŞLIKLAR (istediğinize tıklayıp ışınlanabilirsiniz) :

1) Avantajları

  • SAHAFLIK İŞİ FİKRİ HER DAİM SINIRSIZ KİTABA ULAŞMA İMKANI TANIMAKTADIR İCRA EDEN KİŞİYE…
Sınırsız kitap demek inanıyorum ki kitap okuma oranı epey yerlerde olan ülkemiz insanlarından bazıları için epey nimettir. Zaten okumayan insan bu devirde kaybetmeye ya da mutsuzluğa mahkumdur diyebilirim; aramızda az okuyanlar var ise de onların çevrelerini, ülkelerini düşünmüyorlarsa bile kendileri için okumalarını öneririm.

2)Ortamı

SAHAFLAR KALİTELİ İNSANLARLA İÇLİ DIŞLI OLMA FIRSATI YAKALARLAR

Şu İş İlgini Çekebilir:  DÜKKAN AÇMAK İÇİN EN PAHALI SEMTLER
Bir kitapkurdu kim ne derse desin benim nezdimde “kaliteli insan” sayılmaktadır. Sahafçılık yapmayı planlayan dostlarım emin olsunlar ki bu konuda epey şanslı olacaklar, müşterilerinizden sizlere zarardan ziyade yarar geleceğine emin olabilirsiniz. Ancak tabiki de koca bir sepet elmanın içinde 1-2 tane çürük çıkacaktır, istisnalar kaideyi bozmaz.

3) Saygınlığı

SAHAFLIK SAYGIN BİR MESLEKTİR. SAHAF TOPLUMA HİZMET EDEN KİŞİDİR.

 İşinizi gönül rahatlığı ile toplumda zikredebilirsiniz, sahaf olan kişi insanlığa, topluma, medeniyete olan hizmetlerinden ötürü her daim övülesi kişidir. Onca kitabı seçip arşivleyip korumak bilgi çağında Google amcanın yaptığının benzerini yapmaktır. Sadece Google amca sizden daha teçhizatlı ve zengin:))

4) Karlılık durumu

SAHAFLAR OLAĞANÜSTÜ MADDİ KAZANÇ ELDE ETMESELERDE HATRI SAYILIR BİR GELİR ELDE EDERLER.

Ben size bu kazançlı girişimin işleyişi anlatayım. Genelde orjinal (sıfır)25 TL olan bir kitabı sahaf amcalar 2-4TL arasında bir fiyata günümüz şartlarında kitap kurtlarından satın almaktadırlar. Bu 2-4 TL arasında bir fiyata aldıkları kitabı 5-10TL arasında bir bedele satmaktadırlar. Gözünüze epey çok kazanıyorlar gibi gelebilir, fakat hatırlamanız gereken bir husus var ki sahaflar bir dükkanda bu hizmeti yaparlar. Haliyle bir dükkanın kira, elektrik, doğalgaz, vergi, işçi, çalışan giderleri olmaktadır. Tüm bunların yanında aldıkları her 10 kitaptan sadece 5 ini ya da 6 sını ilk sene içinde satma imkanı bulabilmektedirler. Yani giderler ve gelirler ölçüldüğünde geçim temin edilebilecek bir gelir elde etme imkanı ancak bulabilmektedirler sahaf dostlarımız.
old book photo

5) Gereken sermaye

SAHAFÇI DÜKKANI İŞLETEN KİŞİ İŞ FİKRİNİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ÇOK YÜKLÜ BİR SERMAYEYE İHTİYAÇ DUYMAMAKTADIR.

Her iş fikir haliyle bir sermayeye ihtiyaç durmaktadır. Ancak bu fikir olağanüstü bir sermayeye ihtiyaç duymamaktadır. Bunun sebebi “ben sahafıyım” diyerekten tabelanızı çivileyip, dükkanınızı açtığınızda sizin ürünlerinizi birer birer müşterilerinizin tedarik edecek olması ve bu aşamada da birer birer ürününüzü almak için gelecek müşterilerinizin çıkmasıdır.

“SAHAF DÜKKANI AÇMAK” üzerine 5 yorum

    • Gereken sermayeyi size net olarak söyleyemem belki ancak size bu bilgiyi nereden öğrenebileceğinizi söyleyebilirim: “Sahafçılık ya da kitapçılık yapan bir esnaf ile ya da çalışanı ile sohbet başlatabilirsiniz”. Bunda ayıp bir şey de yok, çekinmeden bunu yapabilirsiniz.

      Yanıtla
  1. Yukarıdaki cevabı gördüm ancak daha ayrıntılı olarak bilgi verirseniz sevinirim.Eski kitapları toptan alabileceğimiz bir yer var mı ya da temin etmek konusunda öneriniz?

    Yanıtla

Yorum yapın