Elektronik eşya mağazası/dükkanı açmak için

Ülkemizde elektronik ürünler satan dev perakendeciler arasında birkaç isim yer almaktadır. Teknosa, vatan, gold, media markt bunların en başlıcalarıdır. Sizde eğer elektronik eşyaların, bilgisayarların ve de teknolojik ürünlerin yer aldığı bir dükkan açmak istiyorsanız sizlere birkaç önemli tavsiyelerimiz var.

Bunları tek tek belirtmeden evvel “elektronik eşya dükkanı nasıl açılır” sorusunu ve de “dikkat etmeniz gereken noktaları” enine boyuna inceleyelim.

Kurumsallaşma ve Pazarlama Neden En Önemlisidir? sorusuna yanıt aradığımız bu yazıyı hemen girişe bırakıyoruz. Çünkü söz konusu olan elektronik eşya mağazası ve bunun pazarı olunca kurumsallaşma da pazarlama da aynı öneme ve kat be kat değere sahip oluyor.

electronic photo

Bunun iki nedeni var ve hemen yazımızın başında aktardığımız gibi sizin de hemen sektörün başında anlamanız ve görmeniz gerekiyor bunları. Birincisi profesyonel bir şekilde kurumsallaşmalısınız zira elektronik eşya alanı tam bir profesyonellik gerektirir. Ütü mağazası değil ütü satıyorsunuz. Fişe takılarak çalıştırılan her ürün yüksek ölçekli ürünlerdir. Ayrı bir özene ve dikkate ihtiyaç vardır.

Pazarlamanın önemi ise elektronik eşya piyasasında çok fazla markanın boy gösteriyor olması. Bunlardan bazılarının ucuz ama kaliteli çıkması ancak bazılarının da pahalı olmasına rağmen kalitesiz olmasıdır. Pazarlama ve kurumsallaşmanın elektronik eşya mağazalarında ne derece önemli olduğunu yazımızdan öğrenebilir ve yazımıza da sektöre de hızlı bir giriş yapabilirsiniz.

A-) Dikkat edilmesi gerekenler!

1) Dükkanınızı daha önceden markalaşmış bir kurumun çatısı altında “franchising’i” yani bayiliği altında açmanız sizin inanamayacağınız kadar çok yararınıza olacaktır. Nitekim reklamcılık, tedarikçi, üst kurumsal yapı gibi şeylerle hiç uğraşmak zorunda kalmazsınız. Sizin için bir yerlerde birileri işleri organize eder size ise sadece düzgün bir “pazarlama stratejisi” çizmek kalır.

Bu arada “hangi firmalar teknoloji dükkanı bayiliği veriyor” sorusuna cevap aramak için tek tek şirketlerin iletişim bilgilerinden arayarak başlayabilirsiniz. Benden size bir kıyak ülkede en büyük teknoloji marketinin genel merkezinin iletişim bilgisini vereyim, buradan başlarsınız aramaya(çekinme evladım ara).

Teknosa telefon ve adres bilgileri
Genel müdürlük(merkez)
Teknosa Plaza Batman Sokak No: 18 34734 Sahrayıcedit / İSTANBUL
Tel: (0216) 468 36 36

2) Elektronik ve teknolojik eşya dükkanı açmak orta ve üstü sermaye gerektiren işlerdendir, en azından oturduğunuz evin nakdi değeri ve bunun da üzeri kadar nakde çevrilebilir sermayeniz olması gerekmektedir.

3) Nereden bakarsanız bakın; günümüzde teknolojinin her geçen gün daha da çok gelişmesi ve de insanların bu konuda bilinçlenip bu alana daha da çok yönelmesi sizin işinize gelecektir. Onun için perakende sektörleri içindeki en gelecek vaad eden alt sektör olan “elektronik eşya mağazası açmanın” önemini iyi kavramanız siz girişimciler için çok önemlidir.

4) Elektronik eşya dükkanı açtınız, ürünler tedarikçiden periyodik olarak akıyor, işleriniz ise yavaş yavaş rayına oturdu. Artık sizin üzerinize düşen vazife işinizi başıboş bırakmamak olacaktır. En nitelikli elemanlara dahi sahip olsanız, kaptansız gemi tek başına yürümez. Belirli aralıklarla işletmenize ayar çekmeniz gerekecek. İyi iş yapan çalışanlarınızı ödüllendirmeniz, işini aksatanları ise cezalandırmanız. Bunu ise kalifiye elemanlarınıza ek maaş ya da prim vererek onları rütbelendirerek yapabilirsiniz.

5) Teknoloji dükkanlarında genelde “deneme ürünüv” denilen ürünler bulunur. İşte bu ürünlerin bakımını yapmak ve müşterilere nasıl kullanılacağını anlatmak üzere elemanlar yetiştirmelisiniz. Ayrıca bu deneme yani teşhir ürününü fazla eskimeden daha ucuz fiyata satmalı ve de yerine yenisini koymalısınız. Aksi takdirde müşteri ürünün zerafetini ve kalitesini; ürün eski olduğu için anlayamayabilir.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Fırıncı Dükkanı Açmak-Karlılık ve Maliyetler Neler?

Elektronik eşya dediğimiz zaman zırt pırt bozulan eşyalardan bahsediyoruz demektir. Müşterilerin en fazla ve sıklıkla dile getirdiği şikayetlerin başında mağazaların satmaya gelince çok hızlı ama tamire gelince işi yokuşa süren cinste bir tavır takındıklarıdır. Haksız da sayılmazlar.

Mağazanız hem popüler hem de kayda değer olsun istiyorsanız yapmanız gereken çok basit bir şey var. Tamir servisini ya mağazanızın içine sevk etmek ya da çok yakın bir yerde, müşteriyi mağdur etmeyecek biçimde ele almaktır. Bunun için sattığınız ürünlerin markalarıyla da iletişime geçin ve müşteriye mümkün olduğunca fazla hızlı geri dönüş yapın. Satışta ve tamirde hızlılık ve yüksek verim size kazanç olarak geri dönecektir.

electronic photo

B-)Elektronik eşya dükkanı nasıl açılır, gereken belgeler nelerdir?

1) ilk iş müsait bir yerden, işlek ve kalabalık bir caddeden, avm’den dükkan bakacaksınız. Bunun için size tavsiyem, tok satıcıdan mal almak yerine gidip icradan ya da kent merkezlerinin bitiminde yeni yapılan avm’lerden almak en karlısıdır. Hem uzun dönemde kara geçersiniz hem de kutu kadar satılık dükkanlara servet ödemezsiniz.

Mağaza Açarken Dikkat Edilmesi Gereken Yedi Husus genel geçer olarak mağazacılık ile ilgili bilmek isteyeceğiniz her şey bu yazıda. İçinde neyi ne kadar satacağınız elbette önemli. Ama önemli olan diğer bir şey daha var. O da mağaza açarken dikkat edilmesi gereken birbirinden önemli, birbirinden hayatı hususlar. O hususlardan 7 tanesini parlak fikirler olarak seçtik ve sizin için derledik. Bizden yazması sizden uygulaması ve kazanması.

2) İkinci olarak bayiliğinizi ayarlayacak ya da tek çalışıyorsanız tedarikçileri ve ürünleri ayarlayacaksınız. Aldığınız dükkanın içini tadilata sokmanız gerek. Dükkanın dekarosyanlarını, boyasını, badanasını iyi yapacaksınız. Yine bunun için gerekli işçileri ve ekipleri webden ilgili sitelerden bulabilirsiniz. Ya da bir müteahhitle anlaşıp uygun fiyata işi bitireceksiniz. Ancak dikkat edin paranızı bu cahil müteahhitlere kaptırmayın. Pahalı fiyat mı çekti? Hemen diğerini arayın. O da mı numara yapıyor, düzinelerce var hepsini arayın. En kötü işi doğrudan siz halledin.

3) <strongTeknoloji/elektronik eşya dükkanı açmak için geren belgeleri temin etmelisiniz. Çok fazla değiller. Zaten dükkanınızın tapusu, çalışan kayıtları(sigorta kayıtları), vergi kaydı, itfaiye raporu, varsa diğer kat maliklerinin izni, dükkanın krokisi, vesikalık, dükkan işletmecisi tacir ise ticaret sicili kaydı, esnaf ise ilgili odaya kayıt olduğuna dair belge gibi belgeleri derlemeniz yeterli olacaktır.

4) Teknoloji dükkanınızda tedarikçinizin standart olarak gönderdiklerinin dışında çeşitliliği artırmak adına envanter zenginleştirmek için ek ürünler alabilirsiniz. Bu alanda uzman toptancıların ya da ithalatçı firmaların bulunması size kalmış.

5) Burada 50 yazıdır bas bas bağırdığım gibi “iş planını” aksatmadan uygulamaya koymalısınız. Bu sayede kısa dönem hedeflerinize odaklanır ve de işinizi büyütme konusundaki motivasyonunuzu artırırsınız.

Elektronik Eşya Mağazasından Daha Fazla Kazanmak İçin! 

Kesinlikle kayda değer markaların satışını üstlenin. Piyasada ne idüğü belirsiz birçok marka var ve bunlar hem tehlikeli hem de son derece kalitesiz. Tehlikeli oluşları elektronik oluşları, birçok kazaya ve kısa devreye yol açmaları. Bunun önüne geçmek ise sizin elinizde. Markalar arasında sağlam bir seçim ve değerlendirmeler yapın.

Bunun dışında mağazanızda mutlak surette yardımcı aparatlar ve detaylar da satın. Bilgisayar satıyorsanız bilgisayar mağazası da satmalısınız. Müzik çalar satıyorsanız kulaklık da satmalısınız. Her şey mübah! Kazanmak için, elektronik eşyaların dünyasında tutunmak için pazarlama konusundaki ayrıntıları sakın gözden kaçırmayın.

Elektronik eşyalar mağazası her daim iş yapmaya ve kazançlı çıkmaya elverişli bir sektör.

Sizlere para getiren iş fikirleri araştırıp sunmaya devam edeceğiz.

Yorum yapın