En Karlı Yazılım Satış Ortaklığı Sektörleri

İlk soruyla başlayalım: Bu dönemde, -hangi sektörde olursa olsun- ortaklık kurmak mümkün mü? Bir zamanlar ardına kadar açık olan kazanç kapıları bugünlerde sadece biraz aralık iken, ortaklık kurmak, az olan kazancı daha da bölmek midir? Yoksa riski en az bir kişi – kurum ile paylaşmak mı? Biz bardağa dolu tarafından bakalım ve ortaklık kurmanın tekil girişimlerden daha kazançsız değil risksiz olduğunu söyleyelim.

software photo

Bir de mevzu bahis ettiğimiz sektörün hangi alanda olduğu çok önemli. Bir market ya da kuru yemişçi ile yazılım sektörünü bir tutup hepsine kafadan aynı yorumları yapmak ezberci eğitim sisteminin kötü etkilerinden biri olur. Bu nedenle, ekonominin hem ülke hem de dünya genelinde tepetaklak olduğu 2020 yılında nispeten ”garanti” bir sektörde ortaklık kurmak, her açıdan daha avantajlı olacaktır.

Yazılım konusunda meraklı, bilgili ya da deneyimli iseniz, internet yazılımı tasarlayıp satma işini tüm yönleriyle ele aldığımız şu yazıyı da okuyabilirsiniz:İnternet yazılımı tasarlayıp satmak

En Karlı Yazılım Ortaklığı Sektörleri

1- Site Teması Satış Ortaklığı

Siz bakmayın ”ücretsiz site kurucu” reklamlarının her yerde cirit attığını. Hem kişisel hem de kurumsal web-tasarımı kurmak isteyenlerin önceliği profesyonel yardım alarak, tamamen özgün ve göz alıcı bir site kurmak. Özellikle sektörde ilerleyip rakiplerine fark atmak isteyen her şirket, paraya kıyıp site teması için yazılım firmalarıyla iletişime geçiyor. Nasıl ki insanların başını sokacak bir eve ihtiyacı var, artık sadece büyük değil orta ve küçük ölçekli firmaların da duyurularını yapıp ilanlarını yayınlayacak, en son gelişmeleri müşteri kitlesiyle paylaşacak bir web sitesine ihtiyacı var. Bu sitenin yalapşap – çalakalem yapılması ise potansiyel kitlesinin daha firmaya ilk atımı attıktan sonra şirketten uzaklaşmasına neden olacaktır.

software photo

Bugün sokaktaki en cahil adam bile kurumsal firmaların bir web-sitesine ihtiyacı olduğunu biliyor. Eskilerin güzel bir deyişi vardır. ”Ehem mühimme müreccehtir” Yani ”bir sürü önemli şeyin arasında evvela en önemli olan tercih edilir.” Web sitesi ve o sitenin teması da ”mühim” değil ”ehem” seviyesinde artık. Her gün ülke genelinde yüzlerce firma ve işletmenin açıldığını var sayacak olursak telefonlarınızın hiç susmama ihtimali bile var. Tıpkı dişi ağrıyanın diş doktorluğuna olan muhtaçlığı gibi, şirketlerin de profesyonel web sitesi hizmetlerine ihtiyacı var.

Bu sektöre sadece kurumsal açıdan bakmak, ”kurumsal web site tasarımcılığı” olarak görmek eksik, dolayısıyla yanlış olacaktır. Zira şu an 3 yazılık, 2 görsellik blog yazıları için bile profesyonel yardım almak taraftarı olan yüzlerce kişi var. Yardım karşılıksız olur. Profesyonel yardım uygun fiyata olur. Sizin yılların deneyimi ile birkaç saatte halledeceğiniz bu site temaları, birilerinin daha çok ”tık” almasına, daha fazla ”hit” olmasına imkan tanıyacakken, siz de tasarladığınız her site ile birlikte hem piyasadaki namınızı, hem de cüzdanınızdaki şişkinliği biraz daha arttırabilirsiniz.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Ev ve işyeri inşa etmek yerine yazılımlar inşa etmek!

2- E-Ticaret Sitesi Paketi Satış Ortaklığı

Belki 10 belki 5 yıl sonra, ama mutlaka yakın gelecekte, insanlar alışverişlerinin %90’ını internet üzerinden yapacak. Bugün bile uçak biletlerinden sinema biletine, ofisinde evinde kullanacağı çalışma masasından, aydınlatma sistemlerine kadar çok yönlü alışveriş için internet ve e-ticaret siteleri merkez üssü olarak kullanılıyor. Dolayısıyla bugünlerde değil ama gelecek günlerde mahalledeki Çetin Market de, Aydın Kasap da bir e-ticaret sitesi açmak zorunda kalacak. Önce ulusal, sonra yerel bazda ilerleyen internet pazarlamacılığı, en sonunda mahalli olacak kadar genişlik kazanacak. Dolayısıyla sektörün nabzını tutan bir yazılımcı iseniz, e-ticaret sitesi paket hizmeti veren bir şirkete ortak olabilir ya da direkt çok ortaklı bir şirket kurabilirsiniz.

Satışa çıkardığınız e-ticaret yazılımlarının lisanslı ve çok özellikli olmasına dikkat ederseniz, kazandıran ve kazanan siz olursunuz.

Yazılımcı, bilge işlemci ya da sadece bir e-ticaret müşterisi iseniz. E-ticaret sitelerinde göze en çok çarpan detaylar hakkında malumat sahibi olmak istiyorsanız: E-Ticaret Sitenizde Göze En Çok Göze Çarpacak Olan 5 Minik Detay

3- Anti Virüs Programları Satış Ortaklığı

Ücretsiz anti virüs programlarının neden ücretsiz olduğunu anlamaya başladığımız şu günlerde (ücretsiz çünkü genelde hiçbir işe yaramıyorlar) anti virüs programları yazılımı geliştirmek ve satışa çıkarmak da en mantıklı hamlelerden biri. Zira virüs sadece dışarıda değil bilgisayarlarda da kol geziyor.

4- Hosting Siteleri Satış Ortaklığı

Hosting, konuya hiç vakıf olmayanlar için karışık gelebilir. Konuyu bilen şirketler içinse elzem bir ihtiyaçtır. Kısaca şöyle özetleyebiliriz: Her şirketin öncelikli olarak web tarayıcılarında bir alan adına ihtiyacı vardır. Buna ”domain” işlemin adına da ”domain almak” denir. Bu sayfaların yüklü ve hazır bir şekilde işletim sisteminin içerisinde kalması için, bir başka deyişle gecenin üçünde de sabahın köründe de hazırladığınız sayfaların hiç sekmeden görüntülenebilmesi için domain ve hosting hizmetine ihtiyaç duyulur. Bu, bir nevi sitelerin deposu işlevi görür.

Bu açıklamayı yaptıktan sonra neden hosting sitelerinde satış ortaklığı yapmanın son derece karlı olacağı da ortaya çıkacak. Bu da tıpkı listemizdeki diğer öneriler gibi keyfi ve lüks değil, zaruri ihtiyaçların başında geliyor. İnterneti bir banyo olarak görüyorsak hosting siteleri o banyonun musluğudur. Musluksuz banyo, kambersiz düğün olmayacağı gibi hostin hizmeti almadan bir yerlere varmak da güç olacağı için, hosting sitelerini satış ortaklığı makul bir seçenek olarak listemizin 4. sırasında yer alıyor.

5- Şirketler İçin Ofis Yönetim Yazılım Ortaklığı

Her ne kadar birçok kişi ofis yönetimini öğle yemeğine birlikte çıkmak ya da yaltaklanması gereken amire birlikte yaltaklanmak olarak algılasa da kurumsal ve profesyonel düzlemde doğrudan doğruya yazılımlarla ilgili bir süreç bu da. Bir şirketin kurdurması gereken ofis yöntemi, o şirketin gelecekteki başarısını, bugünkü kazancını doğrudan doğruya etkiler. Bu tür yazılımlar bir şirketin kurumsallaşma sürecindeki en önemli adımlardan biri olarak görülüyor. Tıpkı web tasarım hizmetlerinden faydalanan çok daha resmi ve ciddi bir kurum izlenimi vermesi gibi.

Ofisler için geliştireceğiniz yazılımların hem kolay ve pratik hem de son derece işlevsel ve ekonomik olmasına özen gösterdiğiniz takdirde, müşterilerinize kazandırır, kazandırdığınız ölçüde de kazanmış olursunuz. Aynı zamanda ofis içindeki mailleşme ve diğer tüm haberleşme süreçlerini de düzenleyen ofis yönetimi yazılımları veri depolama ihtiyacını gideriyor.

Sonuç olarak diğer yazılımlardan bir tık farklı olmanız bile orijinal görünmenizi ve müşterilerin sizi tercih etmesini olanaklı hale getirebilir.

Yorum yapın