Oyuncakçı dükkanı açmak için tavsiyeler.

Oyuncakçı Dükkanı İçin Tüyolar 

Her sektörde olduğu gibi oyuncakçılık sektöründe de belli başlı büyük markalar köşeleri kapmaya ve o köşelerdeki yerlerini gün geçtikçe daha da sağlamlaştırmaya devam ediyor. Bazı oyuncakların kanserojen madde içermesi nedeniyle anne-babalar başta sağlık ve güvenlik gerekçesi ile bu büyük markalardan alışveriş yapıyorlar. Birçok farklı ihtiyacın karşılandığı Avm’lerde oyuncak alışverişlerinin büyük bir çoğunluğu yapılıyor. Eğer fırsatınız ve sermayeniz varsa bir sokak arasında ya da caddede değil bir alışveriş merkezinde oyuncakçı dükkanı açmanızı öneririz. Tabi birkaç büyük marka ile adil olmayan bir rekabet ortamında mücadele etmeniz bir hayli zor olacak. Zira sadece ülkemizde değil dünyada henüz ‘butik oyuncakçılık‘ diye bir kavram gelişmiş değil.

toy photo

Açacağınız dükkanda satışa çıkardığınız oyuncakların kimyasal boya ve zararlı materyaller içermediğine azami oranda dikkat etmelisiniz. Eğer online platformlarda da satışa gerçekleştirecekseniz ”sağlıklı ve orijinal ürün” vurgusunu ana sayfanızda yapmalısınız. Dükkanınızın camlarına da bu tarz bilgiler veren birkaç yazı asabilirsiniz. Çünkü anne-babalar haklı ve doğal olarak çocukların sadece eğlenceli değil sağlıklı oyuncaklarla oynamasını talep ediyor.

Reyonlarınızdaki oyuncaklar kız – erkek çocuk ve yaş aralığına göre sınıflandırmalı. Kızlar için çeşit çeşit bebekler, çocuklar için de farklı modeldeki arabalar büyük bir rağbet oranıyla satın alınmaya devam ediyor. Yetişkinlerin dünyası değişse de çocuklar halen klasik kabul edilen oyuncaklarla eğlenmeyi seviyor.

Bunun dışında zeka ve ufuk açıcı oyuncaklara da kataloglarınızda yer vermelisiniz. Örneğin çeşitli yaş gruplarına özel puzzle ve boyama kitapları mutlaka müşterilerin beğenisine sunacağınız ürünler arasında yer almalı.

Sunacağız seçenekler arasında her bütçeye uygun oyuncakların olmasına da özen göstermelisiniz. Onlarca farklı çeşidi bünyesinde barındıran oyuncak setleri her ne kadar lüks ve gösterişli olsa da herkes tarafından satın alınacak kadar ucuz değildir. Orta ve dar gelirli kişilerin de rahatlıkla satın alabileceği peluş ve tüylü oyuncakları tekli tekli satabilirsiniz.

Size tavsiye edebileceğimiz bir diğer şey ise parti malzemeleri ve oyuncakçı dükkanı fikrini birleştirmeniz. Artık nasıl tütüncüler tişört ve maske satacak kadar çok yönlü bir hizmet ağı içerisine girdiyse ve sistem bunu belli başlı sektörlere resmen ve alenen dayatmaya başladıysa siz de iki ayrı konsepti tek bir dükkanda birleştirerek satış yapabilirsiniz. Maskelerden gözlüklere, balonlardan şapkalara kadar doğum günlerinde ve yıl başlarında sıklıkla satın alınan ürünlere dükkanınızda yer verirseniz, müşteri kitleniz otomatik olarak genişleyecektir.

Merhabalar, “oyuncakçı dükkanı nasıl açılır” sorusuna cevap vereceğim bu yazımızda. Belli bir alandaki iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen her insanın internetten, forumlardan bu konuda görüş alması gerekmektedir diye düşünüyoruz. O sebeple daha önce yüzlerce iş fikrini incelemiş ve analiz etmiş bir ekip olarak burada “oyuncakçı dükkanı açmak” mevzusu hakkındaki önerilerimizi dizeceğiz ve ardından hayatımızın en önemli nimetlerinden olan evlatlarımızın psikolojik gelişimi için olmazsa olmaz oyuncakları satan bir dükkan açmayı planlayan kişilere tavsiyelerimi buradan dökeceğiz…

TÜYO: Oyuncakların tüylü, yumuşak, uzun ömürlü ve kaliteli olanlarına önem verin. Ayrıca bpa içeren plastiklerin yer almamasına özen gösterin. Veliler eskisinden daha bilinçli. Eğer sağlıksız ve kalitesiz ürünler satarsanız kesinlikle yüklü cirolar yapmanız mümkün değil. Çin’den kabaca mal temin edip satmaktansa az bulunan organik, kaliteli ve uzun ömürlü oyuncaklara odaklanan bir konsept üzerine çalışın. Aileler çocukları büyüdüklerinde bile halen ayakta kalabilecek ve anı olarak ortaya çıkartılabilecek kalitede oyuncaklara para vermek istiyorlar. Bu para normalden daha fazla bile olsa vermeye razılar!

Şu İş İlgini Çekebilir:  Hediyelik eşya dükkanı açmak iyi bir fikir mi? - Röportaj

toy photo

1) Öncelikle oyuncakçı dükkanı açmak istiyorsanız bilmeniz gerekir ki bu iş için bayilik verebilecek onlarca yerli ve yabancı firma mevcut. Oyuncakçı dükkanı bayiliklerinin hangileri olduğunu öğrenmek için koskocaman Google var elinizin altında, ben burada şirket reklamlarıyla parlakfikirler sitesini kirletemem. Yaptığım işi de memleketim insanlarına ekonomik rahatlığa kavuşsun diye yapıyorum. Spam yapmak ya da işe yaramaz reklamlarla dolu çöp site yapmak için yapmıyorum. Bizim farkımız da bu… He illa bana bir isim verin diyorsanız bu konuda “Toys R Us“‘ı önerebilirim. Unutmamanız gereken ekonomide söz konusu kadınlar ve çocuklar olduğunda reklamcılık ve marka değeri normalden kat be kat artıyor. Bu sebeple çocukların kafasında önceden yer etmiş oyuncakçı dükkanı markalarının gücünden faydalanın derim ben.

2) Oyuncakçı dükkanı açmak için ithalatçı ve tedarikçi firmalarla kalıcı sözleşmeler yapmanız gerekmektedir. Zira ülkemiz sanayisi bu tip ürünleri kendi kendisi üretmek yerine ham maddesini ya da küçük parçalarını imal edip yurt dışına (Çin, Kore, Vietnam, Malezya gibi ülkelere) göndermeyi tercih ediyor. Yani esas olarak yurt dışında birleştiriliyor malzemeler. Dolayısıyla özellikle Çinli oyuncak tedarikçileriyle aranız iyi olmalı.

3) Oyuncakçı dükkanının çevresinde ana okulları, yeni evli çiftlerin ikamet yerleri, okullar, lunaparklar, avm’ler olmalı. Bunun için avm içlerini tercih etmeniz en yerinde olacaktır ki gezmeye gelen vatandaş ayaküstü çocuğunu kıramayıp sizin dükkana uğrayabilsin.

4) Oyuncakçı dükkanı açacaksanız son moda çizgi film serilerindeki başrol karakterlerini iyi bilmeniz gerekmekte. Mesela spiderman, x-man karakterlerinin tüm modelleriyle ilgili oyuncaklar envanterinizde yer almalı. Henüz çok hayalperest olan çocukların duygularını alışverişte paraya çevirmek istiyorsanız bunu yapmanız gerekmekte. Zira 3-16 yaş aralığındaki veletler bu çizgi film karakterlerine resmen aşıktırlar. Unutmayın ki sık sık kendilerini o süper güçlere sahip yaratıkların yerine koyarlar!

5) Müşteri kitlenizi; yani 0-16 yaş aralığındaki bebeleri tavlamanız yeterli değil; çünkü dükkanınıza sadece çocuklar gelmeyecek. Onların velileri de yanlarında olacak muhakkak. Bu sebeple anne ya da babalara satın alabilecekleri ürünler sunmalısınız. Böylece onlar da sizin dükkanınıza “cash” bırakarak ayrılırlar. Zaten eğer veliye hiç hitap etmezseniz, sırf çocuğunu getirmek üzere veliler dükkanınıza uğramayacaktır.

6) İşletmenizi sermayesiz iş fırsatı olarak düşünmeyin. Şüphesiz en vasat oyuncakçı dükkanı bile size hiç yoktan 10-15 dana parasına mal olacaktır. Bu iş için tüm mali ve ekonomik yükümlülükleriniz tam olacaktır. Vergiye kayıt olmalısınız. Çalışanlarınızı sigortalattırmalısınız. Dükkan kirasınını eksiksik ödemelisiniz…

7) Oyuncakçı dükkanı açmak için gereken belgeler nelerdir derseniz sıradan bir kırtasiye dükkanı açmak için gerekli olan belgeler yeterlidir. O sebeple bu belgeler sizin için emin olun pek de sorun olmayacaktır.

8) İş reklamcılığa geldiği zaman bu sektörde reklam olanaklarınız sınırsız. Ancak hedef kitleniz toplumun en gençleri ve okuma yazması kısıtlı minikler olduğundan daha çok televizyon ve internetteki görsel reklamlar sizin yardımınıza koşacaktır.

9) Son olarak dükkanınızın tasarımını ve dekorasyonunu miniklere hitap edecek şekilde yapmayı asla ihmal etmeyin. Özellikle duvarlar kağıtları rengarenk olmalı ve mecburen havaya bakmaya alışkın olan kısa boylu çocuklar için tavana da el atmanız gerekmektedir.

Sizlere en ilginç, farklı ve yaratıcı iş fikirleri sunmaya devam edeceğiz.

“Oyuncakçı dükkanı açmak için tavsiyeler.” üzerine 2 yorum

  1. Yazınızdaki üslubunuzu rahatsız edici buldum. Faydalı bilgiler veriyor olsanız da bunu belirtmek istedim.

    Yanıtla

Yorum yapın