Reel Dükkanların Satışlarını Baltalayan Bir E- Ticaret Sitesi Açmak

Hepinize merhaba sevgili parlak fikirler okurları. Bu yazımızda reel dükkanlar ile e-ticaret sitesi arasındaki temel ayrımları ve mali farklılıkları gözler önüne sereceğiz. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık dükkanlar arasında bir başka farklılık göze çarpmakta.

  • Reel Dükkanlar ve Sanal dükkan diye tabir edebileceğiz e – ticaret siteleri

 

Reel Dükkanlar: Gerçek dükkanlar demektir. Üç boyutlu bir alana ve gerçek dünyada bir hacme ve kütleye sahip dükkanlara verilen genel isim. Reel dükkanlar, dışarı çıkıp adresini sorabileceğimiz, bir cadde ya da sokak aralığında bulup içine girebileceğimiz, başında gerçek insanların içinde gerçek ürünlerin somut ve reel olarak bulunduğu, klasik ticaretin klasik dükkanlarıdır. Annelerimiz ve babalarımız ve nice atalarımızın benimsediği, gerçekliğe dayandığı için de kolay bir tüketim alanı olarak kavranan, al gülüm ver gülüm şeklinde çalışan reel dükkanlar, hala güncelliğini korusa da artan nüfus ve dinamik güçleri ile birlikte pazarı sanal dükkanlar ile paylaşmaya başlamış, daha doğrusu paylaşmak zorunda bırakılmıştır.

Sanal Dükkanlar: 90lı yılların başında Amerika ve Avrupa ülkelerinin başat merkezlerinde yetişen ve gelişen ve oturduğun yerden alışveriş yap sloganıyla yola çıkan dükkanların genel adıdır. Ticaretin başına ”e” ekleyerek reel olan dükkanları sanal bir konfora indirgemeyi başarmışlardır. Bugün bir dükkana girip hayırlı işler demek kadar doğaldır, bir sayfaya tıklayıp oraya üye olmak. Üye olduktan sonra hiçbir engele ve gecikmeye takılmadan tıpkı reel dükkanlarda olduğu gibi güvenli ve daha pratik bir şekilde alışverişini gerçekleştirebileceğiniz, taleplerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir alternatif alandır sanal dükkanlar.

 

Şimdi konunun daha net anlaşılması açısından e-ticaret siteleri ile reel dükkanlar arasındaki temel ayrımları madde madde sıralayalım ve hem kurucu hem de tüketici açısından bu iki farklı dükkan konsepti arasındaki farklılıkları her açıdan sıralayalım.

sanal

Sanal alışveriş keyfi

E-Ticaret Siteleri İle Reel Dükkanlar Arasındaki Temel Farklar Nelerdir? 

  • Reel dükkanlar her açıdan coğrafyaya bağımlıdır. Yağmurda, şimdi olduğu gibi soğuk havalarda, karda buzda, tüketicinin reel dükkana ulaşıp istediklerini alması, son derece zor ve külfet olabilmektedir. Aynı şekilde havaların iyice beter olduğu mevsimler ve zamanlarda  o reel dükkanların bizzat sahipleri tarafından açılması da zor bir hengame olarak durabilir. Siz yağmura fırtınaya göğüs gererek söz konusu dükkanın adresine varsanız bile şoka uğrayabilir ve onca zahmetinize rağmen dükkanın hava şartlarından dolayı açılmadığını görebilirsiniz.

 

  • Aynı şekilde yoğun hava şartlarından dolayı sipariş ettiğiniz ürünün o reel dükkana getirilmediğini, ulaştırılmadığını da görebilirsiniz. Zira reel dükkanların temel merkezi yoktur. O dükkana genelde karasal ulaşım yolu ile o ürünler getirilir. Yine yağmur çamur, yine tıkanan yollar, akmayan trafik ve sonuç hüsran. Oysa e -ticaret sitesinin böyle bir sıkıntısı yoktur. Bir kere e-ticaret marketlerinin genelde ürünlerini depoladığı ve paketleyerek satışa çıkardığı yegane bir merkezleri vardır. En geç 3 -4 gün içinde teslim anlayışıyla hareket eden bu siteler, hava şartlarına doğrudan değil dolaylı bağlıdır. Aynı zamanda tüketiciler, hiçbir şekilde evden çıkmadan ürünlerine kavuşurlar.

 

  • Seçerek alma pratiği e-ticaret sitelerinde daha gelişkin durumdadır. Her ne kadar bazı durumlarda zıttı düşünülse de sonuç tam tersidir. Reel bir dükkana girdiğinizde elinizle gözünüzle seçip beğenme şansınız vardır. Ancak o dükkanlar sınırlı bir alanda oldukları için söz konusu ürünlerin çeşitleri, boyları, renkleri ve benzeri her biçimsel özellikleri sınırlı sayıda orada olacaktır. Oysa e-ticaret merkezlerinde durum daha başkadır. Sınırsız bir alanda hizmet veren sanal dükkanlarda, istediğiniz ürünü görsel ve videolarla inceleyebilir, sizin için en uygun ve en doğru ürünü seçene kadar o ürünle vakit geçirebilirsiniz.
Şu İş İlgini Çekebilir:  Şikayetvar Sitesi Gibi Site Kurmak

 

Ucuzluk ve Pahalılık Açısından Ayrım Nasıldır? 

  • Reel dükkanlar, çok büyük bir avantaj sağlamıyorsa her zaman daha pahalı olacaktır. Çünkü merkezleri olmadan ama ödeme yapmaları gereken bir merkeze bağlı, hatta bağımlı çalışmak zorundadırlar. O ürünlerin sürekli git- gel şeklinde taşınması bile, müşteriyi hiç ilgilendirmese de tüketicinin cebinden çıkar. Yüzlerce kilometrelik yerden getirtilen ürünler, sonuç olarak belli bir taşımacılık miktarına bedel olacaktır.

 

  • Oysa e-ticaret dükkanlarında hal böyle değildir. Zaten internette her ürünün bir şekilde yüzdelik hesaplarda indirimde olduğunu görürüz. Bunun en büyük nedeni e-ticaret sitelerinin toptan bir şekilde ürün alıp sattığıdır. Size tek tek ulaştırdığı ürünleri bile toptan hesabına almıştır. Toptan alıp perakende satma mottosunu benimseyen sanal dükkanlar, böylece hem tüketici hem de cep dostudur. Hem kazanıp hem kazandırmayı benimseyen bu anlayış ise geleceğin ve şimdinin vizyonlu ticaret alanını oluşturmaktadır.

reel

Bir reel dükkan görüntüsü

E- Ticaret Sitelerinden Alış Veriş Yapmak Güvenli Midir Sorusuna Net Bir Cevap 

  • Evet, güvenlidir. Siz de tüketici olarak haklarınızı ve belli başlı ayrıntıları bildikten sonra, rahatlıkla söyleyebiliriz ki e-ticaret sitelerinden alış veriş yapmak, çoğu zaman reel dükkanlardan alışveriş yapmaktan çok daha kolay, güvenli ve pratiktir. Iss numarası ve diğer birkaç güvenlik önlemi ile birlikte artık insanlar sabah kahvelerini içerken giysi, kitap, oyuncak, film gibi gündelik hayat ihtiyaçlarını bir tıkla görmekte ve siparişlerini verebilmektedir. Böylece hem güvenlik, hem konfor ile birlikte yeni tüketim trendi giderek reelden sanal dükkanlara geçmektedir.

Makalemizin konusuyla ilgilenen sevgili parlak fikirler okurları E-Ticaret Sitenizde İlk Satışı Yapabilmek İçin 5 Pratik Yol adlı makalemizi de okuyabilirler

s-1

Sanal alış veriş yapmanın keyifli bir çizimle gösterimi

Reel Dükkanların Satışlarını Baltalayan Bir E- Ticaret Sitesi Açmanın İncelikleri 

  • Reel mağazalarla siteler arasında kıyaslama yapıp onlardan daha ucuza satış yapıldığı gösterilebilir. Onlarda şu ürün şu fiyata – bizde ise bu kadar fiyata derken doğrudan reel bir tablo sunulur ve insanlara aynı ürünü daha ucuza almanın çok daha sağlıklı ve haliyle mantıklı olduğu gösterilebilir. Bu, her zaman en çok işe yarayan faktörlerden biri olacaktır. Çünkü hepimiz biliyoruz ki serbest piyasa pazarında aynı markanın aynı ürünü 10 liraya da 20 liraya da almak mümkündür. Ve e-ticaret siteleri bu ucuzluğun vurgusunu yaparak her zaman bir adım önde olabilir.

 

  • İlgili forumlara e-ticaret sitelerinin reel mağazalardan çok daha ucuza ve kaliteli satış yaptığı yazılabilir. İnsanlar, alışveriş yaparken forumlarda üye ve kullanıcı yorumları okumaya bayılır. O ürünü daha önce satın almış ve denemiş olan insanların yorumlarına bakarak kafasında bir satın alma projesi geliştirir. Siz de bir e-ticaret sitesi sahibi olarak bu forumlara olumlu, ucuzluğuna ve kullanım konforuna dair bilgilendirici üye yorumları yazar ve yazdırırsanız 1-0 değil 2-0 öne geçersiniz reel dükkanlara karşı.

Deli para kazandıran çok karlı bir e-ticaret girişimi kurmak için adlı makalemiz de parlak fikirler okurlarına yol gösterici olacaktır.

 

  • Daha ucuz ve kaliteli satışı belirten, altını çizen rekabeti yıkıcı, agresif reklam kampanyaları düzenlemek de sanal dükkanınızı, reel dükkanlara karşı güçlendirecektir. Verdiğiniz reklamlar her zaman iddialı, aktif ve üslup olarak saldırgan olmalıdır. Böylece insanların algılarına daha kolay girer ve onları daha kolay ikna edersiniz.

 

  • Son olarak yapmanız gereken ilgili reel mağazaların sanal mağazalar karşısındaki ezici üstünlüğünü her fırsatta tanıştığınız kişiye söylemek, aktarmak olacaktır. Ticaret alanında dedikodu çıkarmak hem mubah hem de gerekliliktir.

Yorum yapın